Δίωρη διακοπή των δικαστικών υπαλλήλων τη Δευτέρα, 16/9

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων

0

Με αφετηρία την έναρξη του νέου Δικαστικού Έτους την Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019 στις 9:00-11:00 π.μ., οι δικαστικοί υπάλληλοι προχωρούν σε δίωρη διακοπή εργασιών – σύγκληση Γενικών Συνελεύσεων των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων σε όλα τα Δικαστήρια της χώρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων [ΟΔΥΕ]:

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12/9/2019 συνάντηση του Προεδρείου του Δ.Σ. της Ο.Δ.Υ.Ε. με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα. Η συνάντηση έγινε μετά από πρόσκληση του κ. Υπουργού, προς τον οποίο είχε υποβληθεί από τις 24/7/2019 σχετικό αίτημα της Ο.Δ.Υ.Ε. συνοδευόμενο από γραπτό υπόμνημα με τα προβλήματα και τα αιτήματα του κλάδου.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε το σύνολο των προβλημάτων του Κλάδου, όπως τα είχαμε θέσει με το προαναφερόμενο γραπτό μας αίτημα, επικεντρώνοντας στα θεμελιώδη εξ αυτών, τα οποία αποτελούν και την αιχμή της κινητοποίησης μας την προσεχή Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019, δηλαδή:

Η υποστελέχωση των Δικαστηρίων με ανθρώπινο δυναμικό (Γραμματείς και Επιμελητές Δικαστηρίων), όπου από μέρους της ΟΔΥΕ έγινε εκτενής αναφορά στα υφιστάμενα οργανικά κενά και στην ανάγκη άμεσης κάλυψής τους, αφενός μεν με την ολοκλήρωση των εκκρεμών διαγωνισμών (προκηρύξεις 1Κ/2017, 2Κ/2017, 8Κ/2017), αφετέρου δε με την εξεύρεση νόμιμων τρόπων πλήρωσης των κενών οργανικών θέσεων (μετατάξεις από υπόλοιπο δημόσιο, νέοι διαγωνισμοί) και

Η άδικη από μέρους της πολιτείας μισθολογική αντιμετώπιση των Δικαστικών Υπαλλήλων, όπου του εκθέσαμε την διαχρονική μισθολογική μας υποβάθμιση με τις μεγάλες μειώσεις μισθών το 2011, την κατάργηση του επιδόματος Ειδικών Συνθηκών, την υπαμειβόμενη ή καθόλου αμειβόμενη υπερωριακή μας απασχόληση, τονίζοντας του το δίκαιο του αιτήματός μας για επαναθεσμοθέτηση του Επιδόματος Ειδικών Συνθηκών.

Βέβαια εκτός των δύο ανωτέρω επειγόντων αιτημάτων μας του επισημάναμε ως πολύ σημαντικά και τα ζητήματα της ολοκλήρωσης της διαδικασίας μαγνητοφώνησης και απομαγνητοφώνησης στα Πολιτικά Δικαστήρια και την επέκταση τους και στα Ποινικά Δικαστήρια, τον εκσυγχρονισμό των Δικαστικών Υπηρεσιών με την εφαρμογή σ΄ αυτές των νέων τεχνολογιών, την αναγκαιότητα δημιουργίας νέων Δικαστικών Κτηρίων. Επίσης συζητήθηκε η θεσμική αναβάθμιση των Δικαστικών Υπαλλήλων μέσω της επιμόρφωσής τους, ενώ έγινε αναφορά στο υφιστάμενο προς ψήφιση Σχέδιο Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων, για το οποίο συμφωνήθηκε να γίνει λεπτομερής συζήτηση, αφού και ο ίδιος ενημερωθεί αναλυτικότερα.

Αυτό που τονίστηκε και από τις δύο πλευρές ήταν ότι οι συναντήσεις θα συνεχιστούν, το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, με διάθεση να δρομολογηθούν λύσεις στο μεγάλο πλήθος προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο χώρος των Δικαστηρίων.

Σε κάθε περίπτωση, το πλάνο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων του Κλάδου συνεχίζεται κανονικά, με αφετηρία την έναρξη του νέου Δικαστικού Έτους την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019 στις 9:00-11:00 π.μ. με δίωρη διακοπή εργασιών – σύγκληση Γενικών Συνελεύσεων των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων σε όλα τα Δικαστήρια της χώρας, την ίδια ώρα που το Δ.Σ. της Ο.Δ.Υ.Ε. και τα Δ.Σ. των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων της Αττικής, θα πραγματοποιούν παράσταση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση των Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας

Σχόλια