Διώξεις για το έλλειμμα στο δήμο Θεσσαλονίκης

0

Η εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης άσκησε ποινικές διώξεις σε βάρος 18 στελεχών και υπαλλήλων του Δήμου Θεσσαλονίκης για την υπόθεση του ελλείμματος.
Σύμφωνα με το πόρισμα της οικονομικής επιθεωρήτριας, που ανέλαβε να φέρει σε πέρας τη διερεύνηση της υπόθεσης, η «μαύρη τρύπα» υπολογίζεται σε 534.000 ευρώ και αφορά την περίοδο από το 1997 έως το 2007.
Ο αρμόδιος εισαγγελέας για οικονομικά εγκλήματα Λάμπρος Τσόγκας, αφού παρέλαβε το πόρισμα της οικονομικής επιθεωρήτριας, άσκησε ποινικές διώξεις (in rem) σε 18 υπαλλήλους και προϊσταμένους διευθύνσεων τμημάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης για συνολικά πέντε αδικήματα.
Σύμφωνα με το πόρισμα, υπάλληλος εξέδιδε διαπιστευτικές πράξεις για τη χορήγηση κονδυλίων χωρίς αυτές να συνοδεύονται από τα προβλεπόμενα παραστατικά. 

Η υπόθεση, αποκαλύφθηκε τον Μάιο του 2007, αναμένεται να διαβιβαστεί σε ειδικό ανακριτή για την διενέργεια κύριας ανάκρισης, ενώ το πόρισμα αναμένεται να αποσταλεί στο υπουργείο Οικονομικών για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων σε βάρος των εμπλεκόμενων προσώπων.

Σχόλια