Δίωξη για παράβαση καθήκοντος κατά της ΓΓ Εσόδων

0

Ποινική δίωξη κατά της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Αικ.Σαββαϊδου, ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών ΑΘηνών, για το αδίκημα – πλημμέλημα –  της παράβασης καθήκοντος.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την ασκηθείσα δίωξη, το αδίκημα συνίσταται στο γεγονός ότι η  κ. Σαββαΐδου, στις 12 Ιανουαρίου 2015, ελάχιστες δηλαδή ημέρες  πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, εξέδωσε απόφαση παροχής διευρυμένου χρονικού διαστήματος στους τηλεοπτικούς σταθμούς, σε σχέση με το ισχύον εκ του νομου, προκειμένου να αποδώσουν στο Δημόσιο το ποσοστό του τέλους διαφήμισης – 20% – το οποίο εισπράττουν για λογαριασμό του, επί της αξίας των διαφημίσεων.

Ως προβλέπεται στο Ν.3845/2010, το ειδικό τέλος εισπράττεται από τους τηλεοπτικούς σταθμούς και αποδίδεται στο Δημόσιο την 20η ημέρα εκάστου μηνός, για τα εισπραχθέντα τον προηγούμενο μήνα έσοδα. 

Στην απόφαση της κας Σαββαίδου της 12ης Ιανουαρίου, η οποία και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, προβλεπόταν ότι η σχετική δήλωση είναι δυνατόν να υποβληθεί  έως την 20η Ιανουαρίου, για τα έσοδα του προηγούμενου έτους.

Σχόλια