Δίωξη κατά δύο υπαλλήλων του ΕΟΤ

0

Ποινική δίωξη για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας κατ εξακολούθηση και συναυτουργία ασκήθηκε εναντίον δύο υπαλλήλων του ΕΟΤ, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης.

Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη ύστερα από καταγγελία επιχειρηματία σε υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η επιχειρηματίας δέχτηκε εκβιασμό από τις δύο υπαλλήλους του ΕΟΤ, ώστε να της χορηγηθεί η άδεια λειτουργίας δύο διαμερισμάτων ως τουριστικών καταλυμάτων.

Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Κώστας Μαρκόπουλος αμέσως μόλις ενημερώθηκε για την καταγγελία έδωσε εντολή για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Στο πλαίσιο αυτό, τα στελέχη του υπουργείου προέτρεψαν την επιχειρηματία να αποφανθεί στην Ελληνική Αστυνομία, ώστε να αποκαλυφθεί τυχόν παράνομη δραστηριότητα υπαλλήλων του ΕΟΤ.

Στις 7 Απριλίου, στη Διεύθυνση Τουριστικών Εγκαταστάσεων του ΕΟΤ έλαβε χώρα η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ και συνελήφθησαν δύο υπάλληλοι με προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Ο πρόεδρος του ΕΟΤ, Γιάννης Κοφίνης, ενήμερος εξαρχής για την σχετική καταγγελία, κίνησε ήδη τις προβλεπόμενες διαδικασίες από το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα για τις δύο κατηγορούμενες υπαλλήλους.

Σχόλια