Δίωξη κατά μαθητών για ζημιές σε υπό κατάληψη σχολικό συγκρότημα

0

Ποινική δίωξη εις βάρος 17 ατόμων άσκησε ο εισαγγελέας σχετικά με τις καταστροφές ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ στο σχολικό συγκρότημα Παγκρατίου.

Πρόκειται για 14 μαθητές, έναν 18χρονο εξωσχολικό και δύο ακόμα άτομα. Η δίωξη ασκήθηκε βάσει καταθέσεων καθηγητών.
«Θα ζητήσουμε από τη Δικαιοσύνη να πληρώσουν οι γονείς των μαθητών, εφόσον αποδοθούν ευθύνες», είπε ο υπουργός Παιδείας, Ευριπίδης Στυλιανίδης κατά την ενημέρωση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπή και αναφερόμενος στις καταλήψεις πρόσθεσε: «Η κατάληψη είναι ένα ακραίο μέτρο που εμποδίζει την ανάγκη έκφρασης της ελευθερίας. Δεν μπορεί να είναι θέμα διεκδίκησης για τους μαθητές ο Καποδίστριας ή το Ασφαλιστικό. Μια κατάληψη έχει όμως δίκαιη βάση, όταν η διεκδίκηση αφορά το βιβλίο, το σχολείο την καλύτερη εκπαίδευση».
Από την πλευρά τους, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη και Μάρκος Μπόλαρης έκαναν λόγο για σοβαρότατες πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης ως προς τις ζημιές που προκλήθηκαν στο σχολείο, ενώ χαρακτήρισαν τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας ως προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης.
Όπως υποστήριξαν, τόσο οι γονείς όσο και οι περίοικοι είχαν ενημερώσει την αστυνομία και το αρμόδιο υπουργείο, αλλά δεν υπήρξε καμία αντίδραση.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Πρωτούλης, χαρακτήρισε τις καταστροφές ως μια «καλά οργανωμένη προσπάθεια αποπροσανατολισμού και συκοφαντίας του αγώνα των μαθητών».

Σχόλια