Δίωξη κατά της Εθνικής Τράπεζας για «μπλόκο» σε ερανικό λογαριασμό

0

Με διαταγή της Εισαγγελίας Εφετών Αιγαίου ασκήθηκε δίωξη κατά των υπευθύνων της Εθνικής Τράπεζας στη Μυτιλήνη για κακουργηματική θανατηφόρο έκθεση του μικρού Παναγιώτη Βασιλέλλη, ο οποίος πέθανε πριν από πέντε χρόνια ηττημένος από μία σπάνια μορφή καρκίνου.

Η υπόθεση αφορά τη δέσμευση από τους υπευθύνους της τράπεζας των 120 εκατ. δραχμών που είχαν συγκεντρωθεί σε ερανικό λογαριασμό για τον τρίχρονο ασθενή που έπασχε από νευροβλάστωμα και με τα χρήματα αυτά ο μικρός Παναγιώτης θα είχε μία ευκαιρία να δώσει την τελευταία μάχη για τη ζωή στο νοσοκομείο Memorial της Νέας Υόρκης. Η περιπέτεια του Παναγιώτη είχε συγκινήσει το πανελλήνιο και το θέμα είχε φθάσει στη Βουλή.

H ποινική δίωξη κατά των τραπεζικών υπαλλήλων ασκήθηκε, κατόπιν προσφυγής της οικογένειας Βασιλέλλη, με την με αριθμό 9/2006 διάταξη του εισαγγελέως Eφετών Aιγαίου ο οποίος παραγγέλλει και την άσκηση ποινικής δίωξης από τον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών Mυτιλήνης.

Η δίωξη στρέφεται κατά βασικών και υψηλόβαθμων στελεχών της Eθνικής Tράπεζας, του Παναγιώτη Tζαβέλλα (τέως διευθυντή υποκαταστήματος Eθνικής Mυτιλήνης), του Eυστάθιου Xρηστέλλη (τέως υποδιευθυντή υποκαταστήματος Eθνικής Mυτιλήνης), του Aντωνίου Xάλαρη (τέως περιφερειακού διοικητή νήσων Aιγαίου και Πειραιά Eθνικής Mυτιλήνης) και Aγησίλαου Kαράμπελα (δΔικηγόρου και διευθυντή Nομικών Yπηρεσιών Eθνικής Mυτιλήνης).

Τον περασμένο Δεκέμβριο ασκήθηκε δίωξη για το ίδιο αδίκημα και κατά των γιατρών του νοσοκομείου Aγία Σοφία, Στυλιανού Γραφάκου (διευθυντή Mονάδας Mεταμόσχευσης Mυελού των Oστών), Σταύρου Xαιδά (τέως διευθυντή Oγκολογικής Kλινικής TAO) και Nικολάου Nτάνου (τέως διοικητή νοσοκομείου).

Σχόλια