Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος

0

Ο εισαγγελέας απηύθυνε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος του 33χρονου για την δολοφονία του 62χρονου οδηγού του ΟΑΣΘ.

Παράλληλα ο δράστης διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για ληστεία κατά συρροή, διακεκριμένες κλοπές, παράνομη κατακράτηση κατά συρροή, οπλοφορία και οπλοχρησία. Ο νεαρός αναμένεται το αργότερο μέχρι σήμερα να οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί.
Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε ενώπιον του εισαγγελέα ότι είναι τοξικομανής, ότι το Σάββατο βρισκόταν σε φάση στέρησης και ότι σκότωσε τον οδηγό γιατί ήταν ο μόνος που επιχείρησε να τον αφοπλίσει.
Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν νωρίτερα και οι δύο αστυνομικοί που επέβαιναν στο περιπολικό και ήδη έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Στον 49χρονο αστυνομικό και τον 42χρονο αρχιφύλακα ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για ελευθέρωση κρατουμένου από αμέλεια καθώς και για πλημμελή φύλαξη υπηρεσιακού όπλου.
Και οι δύο αστυνομικοί, μέσω του δικηγόρου τους, ζήτησαν συγνώμη από την οικογένεια του θύματος ενώ για το περιστατικό ισχυρίστηκαν ότι πανικοβλήθηκαν όταν ο 33χρονος τους απείλησε με το περίστροφο. Όσο για το γεγονός ότι δεν φόρεσαν χειροπέδες στο νεαρό, είπαν ότι έπεσαν στην παγίδα ότι γνώριζαν τον δράστη και γι’ αυτό ο οδηγός άφησε το τσαντάκι αφύλακτο.
Χθες ανακοινώθηκε επίσης ότι διατάχθηκε νέα ΕΔΕ για δύο ακόμα αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στην αιματηρή απόδραση 33χρονου το μεσημέρι του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον αστυνομικό που απάντησε σε κλήση πελατών καταστήματος από το οποίο πέρασε ο δράστης, που χωρίς να δώσει τη δέουσα προσοχή στο συμβάν, παρέπεμψε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.
Επιπλέον, η ΕΔΕ αφορά και αστυνομικό που βρισκόταν στον τόπο του θανάτου του άτυχου οδηγού του ΟΑΣΘ, ο οποίος δεν επέτρεψε στους συγγενείς να πλησιάσουν.

Σχόλια