Δίωξη σε βάρος πρώην προέδρου της Ιντεραμέρικαν

0

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Παναγιώτης Αθανασίου άσκησε ποινική δίωξη για αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου της ασφαλιστικής εταιρείας «Ιντεραμέρικαν», της περιόδου 1996 έως 1998.

Η δίωξη αφορά το αδίκημα της υπεξαίρεσης, από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση, ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας και έχει να κάνει με ποσά που υπερβαίνουν τις δέκα δισεκατομμύρια δραχμές από τα αποθεματικά της Ασφαλιστικής Εταιρείας.

Ο κ. Αθανασίου διερεύνησε την υπόθεση για δύο χρόνια με αφορμή καταγγελίες, που είχαν δημοσιευτεί σε εφημερίδα.

Η υπόθεση χρεώθηκε για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης στην ανακρίτρια του πρώτου ειδικού τμήματος, Κωνσταντίνα Χαλικιά, η οποία έχει παραγγελία από τον κ. Αθανασίου να διερευνήσει και το ενδεχόμενο διάπραξης από τους κατηγορούμενους και των αδικημάτων της απάτης σε βάρος του επενδυτικού κοινού κατ΄ εξακολούθηση και ψευδούς βεβαιώσεως (κακουργήματα).

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, η διερεύνηση για το αδίκημα της απάτης, σε βάρος του επενδυτικού κοινού, σχετίζεται με το ενδεχόμενο να παραπλανήθηκε το επενδυτικό κοινό, ως προς την αξία της μετοχής της εταιρείας, πριν πωληθεί σε μεγάλη εταιρεία του εξωτερικού.

Σύμφωνα με πορίσματα διαχειριστικού ελέγχου από αρμόδιους υπαλλήλους του υπουργείου Ανάπτυξης και ορκωτούς ελεγκτές το έλλειμμα που παρουσίασε στα αποθεματικά της η Ιντεραμέρικαν κυμαίνεται από 14-22,5 δισεκατομμύρια δραχμές.

Ο κ. Αθανασίου είχε ασκήσει πριν αρκετό καιρό, και πάλι με αφορμή δημοσιεύματα εφημερίδας, ποινική δίωξη σε βάρος συνεργάτιδας τού πρώην προέδρου της Ιντεραμέρικαν για την κατηγορία της απάτης σε βάρος ομογενών σε Νότια Αφρική και Γερμανία.

Σχόλια