Διχάζει το νέο εφετείο της Κρήτης

0

Έντονη ήταν η αντιπαράθεση στη βουλή μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης και του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ίδρυση νέου εφετείου στην Κρήτη.
Ο κ. Αλαβάνος κατηγόρησε την κυβέρνηση για μη αποφασιστικότητα στο θέμα του εφετείου και για υποταγή της σε κυκλώματα και μικροκομματικά συμφέροντα.
Σύμφωνα με τον κ. Αλαβάνο η κυβέρνηση «βουλιάζει την Κρήτη στις πιο αναχρονιστικές και καθυστερημένες παραδόσεις των τοπικιστικών αντιπαραθέσεων».
Ο κ. Χατζηγάκης κάλεσε τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ να μη ρίχνει λάδι στη φωτιά και να μην προσπαθεί να φέρει σε αντιπαράθεση τους νομούς Χανίων και Ηρακλείου. «Δεν υπάρχει θέμα στο οποίο να μη δημιουργείτε σύγκρουση στις κοινωνικές ομάδες», κατηγόρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης τον κ. Αλαβάνο.
Αναφερόμενος μάλιστα στη συνάντηση που είχε με βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από το Ηράκλειο είπε ότι υποστήριξαν το αίτημά τους για εφετείο στο νομό όχι ως κομματάρχες αλλά με ευπρέπεια και ως άνθρωποι που αγαπούν τον τόπο τους. «Εγώ όμως, δεν θα αφήσω να αιματοκυλισθεί ο κόσμος επειδή ορισμένα μικροκομματικά συμφέροντα θέλουν να πάρουν τα εφετεία και να παίξουν παιχνίδι» είπε ο κ. Χατζηγάκης και πρόσθεσε, «Δεν έχουμε κανένα κομματικό συμφέρον, αντιμετωπίζουμε όλους τους νομούς το ίδιο, ακολουθούμε το δρόμο της σύνεσης, της σωφροσύνης και της κοινωνικής ειρήνης και δεν θα θυσιάσουμε στον κομματισμό που δήθεν επικαλείστε κ. Αλαβάνο, το ευρύτερο εθνικό συμφέρον και το συμφέρον της δικαιοσύνης».
Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπαγεωργίου ζήτησε χρονοδιάγραμμα ίδρυσης του εφετείου στη Χαλκίδα, και δήλωσε ότι δεν πρέπει να πληρώσει η Χαλκίδα την αντιπαράθεση Ηρακλείου-Χανίων.

Σχόλια