ΔΣΘ: Προσφυγή στο ΣτΕ για την πώληση του ΟΛΘ

0

Δράση κατά του σχεδίου πώλησης του 67% του ΟΛΘ αναλαμβάνουν οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης, με την προσεχή κατάθεση, αίτησης ακύρωσης της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κ. Νίκου Βαλεργάκη, έχει ουσιαστικά αποφασιστεί η προσφυγή στο Ανώτατο Ακυρωτικό.

Το θέμα δεν έκλεισε στη συνεδρίαση της 7ης Μαΐου, επειδή ορισμένα μέλη του δ.σ. ήταν αναγκασμένα να αποχωρήσουν λόγω της πολύωρης διάσκεψης. «Το ζήτημα είναι καθαρά τυπικό. Συνάδελφοι, μέλη του διοικητικού συμβουλίου, που έχουν εξειδίκευση στο Διοικητικό Δίκαιο, έχουν αναλάβει να μελετήσουν το θέμα και να παρουσιάσουν τις επισημάνσεις τους στην επόμενη συνεδρίαση μας», δήλωσε ο κ. Βαλεργάκης. Λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών, η επόμενη συνεδρίαση του Συλλόγου θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα. Επίσης, μένει να αποφασιστεί εάν η προσφυγή στο ΣτΕ θα γίνει από κοινού με τον συνδικαλιστικό φορέα των εργαζομένων στα λιμάνια, δηλαδή με την ΟΜΥΛΕ, ή αυτόνομα.

Παράλληλα, στο ΣτΕ έχουν ακόμη προσφύγει τόσο ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά, όπως επίσης τα Επιμελητήρια, Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό, μαζί και η ΟΜΥΛΕ, με σκοπό την ακύρωση της πώλησης του ΟΛΠ, ζητώντας να ακυρωθεί ως αντίθετη στην εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ).

 

 

Σχόλια