Δ.Σ.Θ: Τριήμερη αποχή από τα δικαστήρια

0

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (Δ.Σ.Θ) ανακοίνωσε ότι ο κλάδος θα πραγματοποιήσει προειδοποιητική αποχή από τα δικαστήρια της χώρας στις 12, 19 και 20 Δεκεμβρίου του 2007.

Η αποχή των δικηγόρων πραγματοποιείται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη διαλόγου με το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, το οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Δ.Σ.Θ «αρνείται πεισματικά την κατάθεση έγγραφων προτάσεων, παρά το γεγονός ότι το δικηγορικό σώμα έχει επισημάνει σημεία επί των οποίων μπορεί να γίνει διάλογος».

Σύμφωνα με τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης προαπαιτούμενα κάθε συζήτησης και προσπάθειας ασφαλιστικής μεταρρύθμισης είναι:

– Η αύξηση του εισπραττόμενου υπέρ του Ταμείου Νομικών ποσοστού ΦΠΑ από τις μεταβιβάσεις ακινήτων από 4% σε 5%.

– Η βελτίωση της θέσης νεοασφαλισμένων δικηγόρων (εγγραφέντων στο Ταμείο Νομικών μετά την 1.1.93) με τελικό στόχο της εξάλειψη των διακρίσεων παλαιών και νέων ασφαλισμένων.

– Η αύξηση της καταβαλλόμενης σύνταξης του Τ.Ν κατά 14%.

– Σύνταξη αξιόπιστων αναλογιστικών μελετών όλων των φερομένων προς ενοποίηση ταμείων.

– Η καταβολή από την πολιτεία των οφειλομένων 100.000.000 ευρώ στο πλαίσιο της τριμερούς χρηματοδότησης, εντός εύλογου χρόνου.

Το δικηγορικό σώμα δεν πρόκειται να δεχθεί αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωση συντάξεων και αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Σχόλια