ΔΣΑ: Αίτημα για συνάντηση με τον πρωθυπουργό για την κατάσταση στις φυλακές

0

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών ζήτησε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή προκειμένου να του εκθέσει τις απόψεις του για την κατάσταση που επικρατεί στις ελληνικές φυλακές.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΔΣΑ επισημαίνει ότι παρακολουθεί με ιδιαίτερη πλέον ανησυχία την εξέλιξη των κινητοποιήσεων των κρατουμένων, «που αρχίζει να μετατρέπεται σε απεργία πείνας πέντε χιλιάδων κρατουμένων, με ανυπολόγιστους κινδύνους για τη ζωή τους».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι στα επανειλημμένα διαβήματα των δικηγορικών συλλόγων, αλλά και άλλων κοινωνικών φορέων που έχουν εκφράσει την συμπαράστασή τους στα αιτήματα των κρατουμένων, το υπουργείο Δικαιοσύνης «απαντά με αόριστες υποσχέσεις, ενώ υπάρχουν άμεσα υλοποιήσιμες ρυθμίσεις (π.χ. απελευθέρωση κρατουμένων με εξαγοράσιμες ποινές έως δύο έτη, κατάργηση του άβατου των φυλακών, λήψη προσωρινών μέτρων ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κ.α) που μπορούν να συμβάλουν στη μείωση του πληθυσμού των φυλακών και τη βελτίωση των συνθηκών, παράλληλα με τις νομοθετικές παρεμβάσεις που είναι αναγκαίο να γίνουν το συντομότερο».
Ο ΔΣΑ επισημαίνει ότι «ζητά από τον πρωθυπουργό της χώρας να αναλάβει την πρωτοβουλία για την άμεση επίλυση των προβλημάτων των κρατουμένων».