ΔΣΑ: Ενημέρωση για τις εκλογικές αποζημιώσεις των δικαστικών αντιπροσώπων

0

Mετά από επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων καθώς και με το Υπουργείο Εσωτερικών και μετά από νεότερη ενημέρωση σχετικά με το ζήτημα της τακτοποίησης των αποζημιώσεων των δικαστικών αντιπροσώπων, για τις εκλογές της 18ης και 25ης Μαΐου 2014, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών με ανακοίνωσή του, ενημερώνει ότι έχει ήδη πραγματοποιηθεί εξόφληση των οφειλομένων αποζημιώσεων σε 8.500 περίπου δικαστικούς αντιπροσώπους και γραμματείς, στους υποδειχθέντες τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Παράλληλα, υπάρχουν περί τις 1.600 εκκρεμότητες για την καταβολή αποζημιώσεων δικαστικών αντιπροσώπων και γραμματέων, οι οποίες παραμένουν υπό επεξεργασία, για διαφόρους λόγους. (π.χ. παράλειψη προσκόμισης του ειδικού εντύπου για πληρωμή στα κατά τόπους αρμόδια Πρωτοδικεία ή αποστολής αυτού στη ΓΓΠΣ).

Προκειμένου να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα και να πραγματοποιηθεί η καταβολή στους συγκεκριμένους δικαιούχους, ήδη ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών -σύμφωνα με την ανακοίνωσή του- έχει ξεκινήσει κύκλο συνεννοήσεων με το αρμόδιο Υπουργείο, ώστε να δοθεί λύση στο θέμα αυτό.