ΔΣΑ: Πρόταση αποχής για τις πειθαρχικές διώξεις δικαστών

0

Πρόταση για προειδοποιητική αποχή των δικηγόρων της Αθήνας έθεσαν στο διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών οι Δημήτρης Βερβεσός, Παναγιώτης Γαλετσέλης και Νικόλας Κανελλόπουλος σε ένδειξη διαμαρτυρίας και αντίθεσης του δικηγορικού σώματος στις πειθαρχικές διώξεις των τριών δικαστών –συνδικαλιστών.

Ωστόσο, η πλειοψηφία του συμβουλίου απέρριψε την πρόταση.

«Οι ενέργειες αυτές αποτελούν ευθεία και άμεση προσβολή των συνταγματικά κατοχυρωμένων συνδικαλιστικών ελευθεριών, που στοχεύουν στον εκφοβισμό της ελευθερίας της έκφρασης και της άσκησης κριτικής από δικαστές και δικηγόρους στην ηγεσία του Αρείου Πάγου», τόνισε ο σύμβουλος του δικηγορικού συλλόγου, Νικόλας Κανελλόπουλος.

Και πρόσθεσε, «Δυστυχώς, γίνονται πραγματικότητα οι πιο σκοτεινοί φόβοι μας αφού αποδεικνύεται περίτρανα ότι τα ‘φαντάσματα’ αυτών που ευθύνονται για την ατέρμονη κρίση στο χώρο της δικαιοσύνης, ζουν και συνεχίζουν να επηρεάζουν άμεσα τα δικαιοδοτικά όργανα και τους θεσμούς, σύμφωνα με τις προσωπικές τους ματαιόδοξες στρατηγικές ρεβανσισμού.

»Οι συνδικαλιστικοί φορείς δικαστών και δικηγόρων πρέπει ενωμένοι, ως αρραγές μέτωπο, να αντιμετωπίσουν και αυτή την επίθεση, που επιτείνει την κρίση στο χώρο της δικαιοσύνης με θύμα τον ίδιο τον πολίτη», κατέληξε ο κ. Κανελλόπουλος.

Σχόλια