ΔΣΑ: Συνάντηση Προέδρου με τον Εθνικό Συντονιστή κατά της Διαφθοράς

0

Με τον Εθνικό Συντονιστή για την καταπολέμηση της Διαφθοράς, κ. Ιωάννη Τέντε συναντήθηκε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Γ. Αδαμόπουλος.

Ο κ. Αδαμόπουλος τόνισε στον Εθνικό Ευντονιστή ότι η διαφθορά πρέπει να καταπολεμηθεί στη ρίζα της, προκειμένου να προληφθεί η περαιτέρω εξάπλωσή της και να αποτραπεί η γιγάντωσή της. Χαρακτηριστικά, ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Α. υπογράμμισε ότι «το πρόβλημα της διαφθοράς δεν πρέπει να μπει κάτω από το χαλί, όπως έχει γίνει τα τελευταία χρόνια».

Από την πλευρά του, ο κ. Τέντες δήλωσε ότι «οι δικηγόροι, που είναι φορείς δημοσίου λειτουργήματος, αποτελούν το δυναμικότερο και πιο δραστήριο τμήμα της κοινωνίας και γι’ αυτό, η συμβολή τους στην αντιμετώπιση της διαφθοράς κρίνεται ως αποφασιστικής σημασίας»

Οι δικηγόροι, τόνισε ο εθνικός συντονιστής, «μπορούν να στηρίξουν τον αγώνα κατά της διαφθοράς: α) συμβάλλοντας στην ταχεία διεκπεραίωση των υποθέσεων διαφθοράς σε όλα τα διαδικαστικά στάδια και β) συμβάλλοντας στην αποτελεσματική επιβολή του νόμου σε υποθέσεις διαφθοράς, χωρίς να αγνοείται η πιστή τήρηση των δικαιοκρατικών αρχών».

Τέλος, ο κ. Τέντες υπογράμμισε, ότι «ο αγώνας κατά της διαφθοράς, απαιτεί την ευαισθητοποίηση και τη συνειδητή στράτευση όλης της κοινωνίας και των φορέων της”.
 

Σχόλια