Δύο ανθρωποκτονίες εξιχνιάστηκαν από την Ασφάλεια Αττικής

0

Η Ασφάλεια Αττικής εξιχνίασε δύο υποθέσεις ανθρωποκτονίας. Η πρώτη υπόθεση αφορά τη δολοφονία της αλλοδαπής οικιακής βοηθού του κοσμηματοπώλη Βιλδιρίδη, που είχε γίνει στις 20 Αυγούστου μέσα στο σπίτι του στην Εκάλη.
Τότε, διαρρήκτες είχαν σκοτώσει την 50χρονη γυναίκα με μαχαίρι και έκλεψαν δύο χρηματοκιβώτια μικρών διαστάσεων, που περιείχαν συλλεκτικά ρολόγια και κοσμήματα μεγάλης αξίας.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι η δράστης είναι μια 30χρονη Ρουμάνα, η οποία εργαζόταν ως οικιακή βοηθός σε διπλανό σπίτι. Η 30χρονη αμέσως μετά το έγκλημα έφυγε για την πατρίδα της, αλλά σε βάρος της εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και στις 2 Οκτωβρίου συνελήφθη εκεί από τις τοπικές αρχές.
Στη συνέχεια εκδόθηκε στην Ελλάδα και κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού.
Επίσης, εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 60χρονου Θεολόγου Διατσίδη, συνταξιούχου υπαλλήλου του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος φερόταν ως εξαφανισμένος από τις 30 Νοεμβρίου.
Όπως ανακοινώθηκε από το διευθυντή της Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγο Δρόσο Μπουγούδη, δράστης είναι 63χρονος συνταξιούχος εργάτης από την Γερμανία, ο οποίος προσήλθε το Σάββατο στην Ασφάλεια μαζί με τον δικηγόρο του και ομολόγησε την πράξη του. Ο 63χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα
Ο δράστης ισχυρίστηκε ότι ο Διατσίδης τον εξαπάτησε, τοποθετώντας λίρες σε δύο οικόπεδα στον Ωρωπό και κατάφερε να του τα πουλήσει αντί του ποσού των 350.000 ευρώ με το πρόσχημα ότι έκρυβαν θησαυρό. Τα οικόπεδα ανήκαν σε άλλους ιδιοκτήτες.
Σύμφωνα με την ομολογία του δράστη το απόγευμα της 30ης Νοεμβρίου μετέβησαν στο εξοχικό σπίτι του Διατσίδη στον Ωρωπό, όπου φιλονίκησαν για το θέμα της απάτης.
Ο 63χρονος υποστηρίζει ότι ο Διατσίδης τον πυροβόλησε με πιστόλι, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει ελαφρά, αλλά στη συνέχεια κατάφερε να του το πάρει και με το ίδιο όπλο τον πυροβόλησε μια φορά στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει.
Η εξαφάνιση του Διατσίδη δηλώθηκε από τους οικείους του στις 2 Δεκεμβρίου στην αστυνομία, ενώ στις 6 του ίδιου μήνα ο γιος του κατάγγειλε ότι υπήρχαν φόβοι για εγκληματική ενέργεια.

Σχόλια