Δυσαρέσκεια δικαστικών για την παρουσία Ζήση στον εορτασμό του Αγ.Διονυσίου

0

Την αντίδραση και δυσαρέσκεια του υπουργού Δικαιοσύνης Αναστάση Παπαληγούρα και των προέδρων του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας προκάλεσε η παρουσία του προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Αχ.Ζήση, εναντίον του οποίου έχει ασκηθεί δίωξη για δύο πλημμελήματα, στον εορτασμό του προστάτη των Δικαστικών Αγίου Διονυσίου.

Στη Μητρόπολη Αθηνών εψάλλη τη δευτέρα το πρωί θεία λειτουργία λόγω του εορτασμού του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, ο οποίος είναι προστάτης των Δικαστικών και πολιούχος της πόλεως των Αθηνών. Στη λειτουργία παραβρέθηκαν οι ηγεσίες των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας, πλήθος δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών και η αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων Κέλλυ Μπουρδάρα, όχι όμως και ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο Αν.Παπαληγούρας δεν παραβρέθηκε ούτε στην ειδική εκδήλωση που ακολούθησε και αυτό, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Δικαιοσύνης, λόγω της παραμονής του Αχ.Ζήσης στην θέση του προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Μετά το πέρας της λειτουργίας, ο Αχ.Ζήσης αναφέρθηκε στην ζωή του Αγίου Διονυσίου και στον εορτασμό. Με την έναρξη της ομιλίας του κ. Ζήση απεχώρησαν από τον ναό οι πρόεδροι του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας, Ρ.Κεδίκογλου και Γ. Παναγιωτόπουλος, οι οποίοι επέστρεψαν μετά το πέρας της ομιλίας του κ. Ζήση.

Σχόλια