Δυσαρέσκεια της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για απόφαση του ΔΣΑ

0

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με ανακοίνωσή της εκφράζει τη λύπη και τη δυσαρέσκειά της για την απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για συγκρότηση Επιτροπής με σκοπό την επεξεργασία δικαστικών αποφάσεων που προκαλούν δυσλειτουργία στην απονομή της Δικαιοσύνης.

Ειδικότερα, πρόκειται για την από 12-5-2005 απόφαση του Δ.Σ. του ΔΣΑ «για συγκρότηση Επιτροπής με αντικείμενο τη διερεύνηση, συλλογή και επεξεργασία στοιχείων και κυρίως δικαστικών αποφάσεων που προκαλούν δυσλειτουργία στην απονομή της Δικαιοσύνης, είτε λόγω καθυστερήσεων, είτε ελλείψει αιτιολογίας ή λόγω ανεπαρκούς αιτιολογίας, είτε λόγω υπέρμετρα αυστηρών ποινών, είτε αυθαίρετων συμπεριφορών. Καλούνται οι συνάδελφοι δικηγόροι να προσκομίζουν με υπευθυνότητα ό,τι στοιχεία διαθέτουν και να τα καταθέτουν στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών».

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων θεωρεί την απόφαση απαράδεκτη, μη σύννομη, πρωτοφανή στα δικαστικά χρονικά και υπονομευτική του κλίματος συνεργασίας και αμοιβαίας εκτίμησης, που επιβάλλεται να υπάρχει στις σχέσεις δικαστών και δικηγόρων.

Σχόλια