ΕΔΕ: Πρόσκληση ενότητας στους κατέχοντες θεσμική θέση

0

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 20ης Οκτωβρίου αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρι την 10η Νοεμβρίου, δεδομένου ότι δε διαπιστώθηκε καμία υποχώρηση εκ μέρους των κυβερνητικών παραγόντων σε σχέση με τα σχεδιαζόμενα οικονομικά μέτρα.

Σύμφωνα δε με σημερινό έγγραφο της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων καλούνται όλοι οι κατέχοντες θεσμική θέση στο χώρο της Δικαιοσύνης να επιδείξουν στάση ενότητας και συνεργασίας κατανοώντας την ανάγκη της συνέχισης των κινητοποιήσεων.

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται χαρακτηριστικά: «Από όλους όσους απευθύνεται το παρόν έγγραφο, και οι οποίοι κατέχουν θεσμική θέση στην Δικαιοσύνη και ιδιαιτέρως από την Πρόεδρο και τον Εισαγγελέα του Α.Π. και από τον Προϊστάμενο του Συμβουλίου Επιθεώρησης, των οποίων σεβόμαστε τόσο τη θέση τους όσο και τις απόψεις τους, ζητούμε και αναμένουμε να κατανοήσουν την αναγκαιότητα της συνέχισης των κινητοποιήσεων και να μας στηρίξουν». Τέλος, να σημειωθεί ότι η Ένωση Δικαστών Πορτογαλίας (SMMP) απέστειλε απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, σε στήριξη του αγώνα των Ελλήνων Δικαστών.

Οι Πορτογάλοι δικαστές επισημαίνουν τη σημαντική μείωση των αποδοχών των Ελλήνων συναδέλφων τους και τονίζουν ότι με τα νέα μέτρα υποβαθμίζεται η υπόσταση και το έργου των δικαστικών λειτουργών. Οι Ένωση Δικαστών Πορτογαλίας εκφράζει τη συμπαράστασή της καθώς και οι ίδιοι βιώνουν μια αντίστοιχη κατάσταση ανασφάλειας στη χώρα τους και χαιρετίζουν δημόσια το θάρρος και την ξεχωριστή μαχητικότητα των Ελλήνων δικαστικών.

Για τα πλήρη κείμενα των ανακοινώσεων κάντε κλικ εδώ