Έφεση από τον Εισαγγελέα του ΑΠ κατά του βουλέυματος για το Χρηματιστήριο

0

Έφεση κατά του απαλλακτικού Βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών για το Χρηματιστήριο αναμέναται να ασκήσει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Λινός μετά από συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Αναστάση Παπαληγούρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, ο κ. Παπαληγούρας, μετά την έκδοση του πρόσφατου Βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών για μια από τις υποθέσεις που σχετίζονται με το Χρηματιστήριο, κάλεσε τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Δημήτριο Λινό και συζήτησε μαζί του το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης κατά του Βουλεύματος, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, έφεση την οποία ο Εισαγγελέας δήλωσε ότι θα παραγγείλει άμεσα».

Το Βούλευμα, που εκδόθηκε στις 15 Οκτωβρίου, παύει οριστικά την δίωξη που είχε ασκηθεί τον περασμένο Μάιο, εναντίον των μελών του ΔΣ του Χρηματιστηρίου καθώς και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, για παράβαση καθήκοντος κατ εξακολούθηση, την περίοδο του δεύτερου εξαμήνου του 1999. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα μέλη των δυο αρχών δεν πληροφόρησαν έγκαιρα τους επενδυτές για ψευδείς ειδήσεις που τους παρέσυραν σε αγορά συγκεκριμένων μετοχών, οι οποίες στη συνέχεια έχασαν την αξία τους. Κατά τον ίδιο τρόπο απαλλάσσονται επίσης και οι υπεύθυνοι της Altec, Θαν. Αθανασούλης και Γιώργος Βαλσαμίδης, οι οποίοι επίσης διώκονταν για παραπλάνηση του κοινού. Οι κατηγορίες αυτές ήταν πλημελληματικού τύπου, κι έτσι τα αδικήματα παραγράφονται λόγω πενταετίας.

Σχόλια