Έφεση κατά του βουλεύματος για το Χρηματιστήριο

0

Έφεση υπέρ του νόμου κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών με το οποίο απαλλάχθηκαν τα πρώην μέλη του ΔΣ του ΧΑ και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για παράβαση καθήκοντος κατ εξακολούθηση την περίοδο του δεύτερου εξαμήνου του 1999, ασκήθηκε από τον αντιεισαγγελέα Εφετών, Γιώργο Κολιοκώστα. Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αφορούσε και τους ιδιοκτήτες της εταιρείας Altec και τους απάλλασσε από τις κατηγορίες που τους είχαν αποδοθεί σχετικά με τις διαδικασίες εισαγωγής της εταιρείας στο Χρηματιστήριο και τη διακύμανση της μετοχής το 1999.

Με το προσβληθέν βούλευμα, οι δικαστές έκριναν ότι οι πράξεις που αποδίδονταν στους κατηγορούμενους, σε ό,τι αφορά το διάστημα από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Οκτώβριο του 1999, έχουν παραγραφεί λόγω παρέλευσης πενταετίας, ενώ για όσες φέρονται να τελέστηκαν το τελευταίο τρίμηνο του 1999 έκριναν ότι οι κατηγορούμενοι πρέπει να απαλλαγούν ελλείψει επαρκών ενδείξεων.

Ο κ. Κολιοκώστας άσκησε έφεση κατά του σκέλους του απαλλακτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, που αφορά στα μέλη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και όχι τα μέλη του ΔΣ του Χρηματιστηρίου εκείνης της περιόδου, ούτε όμως και τους ιδιοκτήτες της εταιρείας, για τους οποίους ισχύει το απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Σχόλια