Έφυγε από τη ζωή ο Α. Αντάπασης

0

Έφυγε από τη ζωή ο Αντώνης Αντάπασης, Ομότιμος Καθηγητής Εμπορικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σε ηλικία 71 ετών.

Ο Α. Αντάπασης είχε διατελέσει Πρόεδρος της Νομικής Σχολής Αθηνών κατά την περίοδο 2001-2003 ενώ υπήρξε πρότυπο ακαδημαϊκού δασκάλου. Ήταν Διδάκτωρ της Νομικής Σχολής Αθηνών ενώ είχε λάβει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης από το Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου καθώς και ειδικό πτυχίο ναυτικού δικαίου από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών.

Είχε επανειλημμένα συμμετάσχει σε Νομοπαρασκευαστικές Επιτροπές ενώ παρέμεινε έως το θάνατό του Πρόεδρος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την αναμόρφωση του Κώδικα Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου. Ήταν Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού κατά την περίοδο 1989-1990 και επίτιμο μέλος του Comité Maritime International. Υπήρξε Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ναυτικού Δικαίου ενώ το 1992, θεσμοθέτησε το Διεθνές Συνέδριο Ναυτικού Δικαίου του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς και προέδρευσε των επτά διεθνών συνεδρίων που ακολούθησαν.

Σχόλια