Εγκαίνια πρότυπου σωφρονιστικού καταστήματος στα Γρεβενά

0

Το νέο γενικό κατάστημα κράτησης Δυτικής Μακεδονίας, που αποτελεί πρότυπο σωφρονιστικό ίδρυμα υψηλών προδιαγραφών διαβίωσης, εγκαινίασε στα Γρεβενά ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σωτήρης Χατζηγάκης, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης, Χρήστου Φώλια και εκπροσώπων φορέων της ευρύτερης περιοχής.
Ο κ. Χατζηγάκης ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους πρόκειται να εγκαινιαστούν και άλλα τρία αντίστοιχα σωφρονιστικά ιδρύματα στη Νιγρίτα Σερρών, τη Δράμα και τα Χανιά Κρήτης.
Το νέο πρότυπο σωφρονιστικό κατάστημα Δυτικής Μακεδονίας, είναι εγκατεστημένο σε έκταση 104 στρεμμάτων στο Δημοτικό Διαμέρισμα Φελλίου Γρεβενών και είναι συνολικής επιφάνειας 18.000 τμ, ενώ το κόστος κατασκευής του ανήλθε στα 30 εκατομμύρια ευρώ και υλοποιήθηκε με εθνικούς πόρους.
Διαθέτει κέντρο υγείας, ιατρείο, νοσηλευτική μονάδα, οδοντιατρείο, σχολικό κτίριο με τέσσερις αίθουσες διδασκαλίας, βιβλιοθήκη, χώρο με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλους που προσφέρονται για ψυχαγωγία, αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως και άλλες όπου αναδεικνύεται ο πολιτισμός, σύμφωνα με τον κ. Χατζηγάκη.
Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Δικαιοσύνης γνωστοποίησε στην ομιλία του ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα το νέο γενικό κατάστημα κράτησης Δυτικής Μακεδονίας θα «φιλοξενεί» κρατουμένους από όλη την Ελλάδα.