Εγκρίθηκε 1,5 εκατομμύριο ευρώ για εκσυγχρονισμό δικαστικών κτηρίων και φυλακών

0

Πιστώσεις που ξεπερνούν το 1,5 εκατομμύριο ευρώ εγκρίθηκαν από το ΤΑΧΔΙΚ (Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτηρίων), κατόπιν προτάσεων του υπουργού Δικαιοσύνης Σωτ. Χατζηγάκη, για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων πληροφορικής και των αρχείων σε σειρά δικαστικών υπηρεσιών και φυλακών.

Παράλληλα, εγκρίθηκε σειρά πιστώσεων για τον εξωραϊσμό, τη νέα υλικοτεχνική υποδομή, τη συντήρηση και την καθαριότητα πολλών δικαστικών μεγάρων (Πρωτοδικεία Θεσσαλονίκης, Σάμου, Αθηνών, Χανίων, Υποθηκοφυλακεία Αθηνών, Θεσσαλονίκης). Ειδικότερα, εγκρίθηκαν, μεταξύ άλλων, οι εξής πιστώσεις:

-Έγκριση πίστωσης 44.224,40 ευρώ για τη βιβλιοδέτηση του διατηρητέου αρχείου του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης. Η βιβλιοδέτηση του συνόλου του αρχείου είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη, αφού στις περισσότερες των περιπτώσεων υπάρχει κίνδυνος για απώλεια η καταστροφή πρωτότυπων υπηρεσιακών εγγράφων.

– Έγκριση πίστωσης 17.334,20 ευρώ για την προμήθεια υλικού μέρους εξοπλισμού πληροφορικής (H/W) στο Πρωτοδικείο Σάμου λόγω της μετεγκατάστασης της υπηρεσίας στο νέο Δικαστικό Μέγαρο.

– Έγκριση πίστωσης 7.675,50 ευρώ για την αναβιβλιοδέτηση 400 τόμων υποθηκών, μεταγραφών κ.λπ. στο Υποθηκοφυλακείο Αθηνών.

– Έγκριση πρακτικών επαναληπτικού διεθνούς ανοικτού διαγωνισμού για την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού πληροφορικής, της παραμετροποίησης λογισμικού πληροφορικής για την ανάπτυξη web interface και την ψηφιοποίηση του αρχείου του Υποθηκοφυλακείου Θεσσαλονίκης ύψους 738.395,00 ευρώ.

– Έγκριση πίστωσης 30.940,00 ευρώ για την προμήθεια δύο συσκευών αδιάλειπτης παροχής ηλεκτρικής τροφοδοσίας στον Άρειο Πάγο.

Ο ζητούμενος εξοπλισμός θα καλύψει τις ανάγκες για την απρόσκοπτη λειτουργία σε κεντρικό επίπεδο του συνόλου των Υπηρεσιών του Αρείου Πάγου

– Έγκριση πίστωσης 106,505,00 ευρώ για τη βιβλιοδέτηση 8.950 τόμων αποφάσεων και αγωγών των πολιτικών τμημάτων κ.λπ. του Γενικού Αρχείου του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Η ανωτέρω βιβλιοθήκη θα γίνει στη δικαστική φυλακή Κορυδαλλού.

– Έγκριση συνολικής πίστωσης 26.621,91 ευρώ για την ετήσια συντήρηση ολοκληρωμένου συστήματος πληροφορικής (υλικού και λογισμικού μέρους) στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Σχόλια