Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για την μεταολυμπιακή αξιοποίηση της τεχνογνωσίας σε θέματα ασφάλειας

0

Εγκρίθηκε χθες από την Κυβερνητική Επιτροπή, που συνεδρίασε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την μεταολυμπιακή αξιοποίηση της τεχνογνωσίας σε θέματα ασφάλειας.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκης δήλωσε ότι δημιουργείται Συντονιστικό Κέντρο Μελετών Ασφάλειας το οποίο θα συνεργάζεται με κυβερνήσεις άλλων χωρών και θα παρέχει συμβουλές και τεχνογνωσία που αποκτήθηκε κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων για την κάλυψη ανάλογων διοργανώσεων. Παράλληλα, ο υπουργός ανακοίνωσε την επαναλειτουργία του θαλάμου ελέγχου κυκλοφορίας των οχημάτων, ώστε να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα κυκλοφοριακής συμφόρησης αλλά και έκτακτα περιστατικά.

Ακόμη ο κ. Βουλγαράκης τόνισε ότι θα δημιουργηθεί συμβούλιο ελέγχου της παραβατικότητας ανά νομό, ώστε να αντιμετωπίζει τα επιμέρους προβλήματα που είναι και διαφορετικά σε κάθε περιοχή και το οποίο θα απαρτίζεται απο στελέχη της αστυνομίας, δικαστικούς και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τέλος, όσον αφορά τις κάμερες που είχαν εγκατασταθεί κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, ο υπουργός σημείωσε ότι έχουν υποβληθεί αιτήσεις στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και όπου έχει δοθεί έγκριση για τη λειτουργία τους, λειτουργούν, ενώ αναμένονται αποφάσεις σε άλλα αιτήματα.