Εγκύκλιος του Υπ.Οικονομικών:ευνοϊκές ρυθμίσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες και πολύτεκνους

0

Ειδική εγκύκλιο με ευνοϊκές διατάξεις για άτομα με ειδικές ανάγκες και πολύτεκνους απέστειλε ο υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας στα τελωνεία και τις αρμόδιες υπηρεσίες και αφορούν την αγορά ατελώς ΙΧ αυτοκινήτων και το καθεστώς αποδέσμευσης των αυτοκινήτων αυτών στο μέλλον, όπως αυτά προβλέπονται στο νέο τελωνειακό κώδικα.

Συγκεκριμένα, ορισμένες από τις σημαντικότερες ρυθμίσεις είναι οι εξής:

α) Πολύτεκνοι γονείς θα μπορούν να αποκτούν δεύτερο αυτοκίνητο χωρίς τέλη ταξινόμησης, εφόσον έχουν περάσει πέντε χρόνια από την αγορά του πρώτου και έχουν τουλάχιστον τέσσερα ανήλικα παιδιά.

β) Ανάπηροι πολίτες που έχουν παραλάβει αυτοκίνητο με τις περί αναπήρων διατάξεις ατελείας, μπορούν να το αντικαθιστούν μετά την πάροδο επτά ετών, αντί της δεκαετίας που ίσχυε. Το ατελώς παραλαμβανόμενο αυτοκίνητο μπορεί να μεταβιβαστεί οποτεδήποτε, εφόσον ο δικαιούχος ανάπηρος προβεί σε τελωνειακή τακτοποίηση αυτού.

γ) Επεκτείνεται το δικαίωμα της παραλαβής επιβατικού αυτοκινήτου, με απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης, κυλινδρισμού κινητήρα μέχρι 1.650 κ.εκ. και στους νεφροπαθείς μεταμοσχευμένους, δυνατότητα που μέχρι σήμερα είχαν μόνο οι έχοντες νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου.

Σχόλια