Ειρ. Ρεθύμνου 259/2016: μέτρα ανακούφισης για μακροχρόνια άνεργο

0

 

Το Ειρηνοδικείο Ρεθύμνου, δικαίωσε τον υπερχρεωμένο πατέρα, ο οποίος υφίσταται τις συνέπειες της μακροχρόνιας ανεργίας, από το έτος 2011, έτος κατά το οποίο έκλεισε η επιχείρηση στην οποία εργαζόταν. Έκτοτε η οικογένεια (σύζυγος και παιδί) φιλοξενείται και συντηρείται από τη σύνταξη της μητέρας του οφειλέτη, ύψους 420 ευρώ, τον μήνα.

Ειδικότερα, ο εν λόγω δανειολήπτης, είναι ηλικίας 41 ετών, έγγαμος με ένα παιδί και μακροχρόνια άνεργος. Το ποσό της συνολικής οφειλής του ανερχόταν στο ποσό των 17.999,80  ευρώ, προς δύο συνολικά τράπεζες.

Ακίνητα  περιουσιακά στοιχεία, δεν διαθέτει ούτε ο ίδιος, αλλά ούτε και η σύζυγος του, ενώ φιλοξενούνται στο σπίτι της μητέρας του οφειλέτη. Το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο το οποίο διαθέτει είναι ένα Ι.Χ αυτοκίνητο. 

Με την υπ. αρ. 259/2016 απόφασή του το Ειρηνοδικείο Ρεθύμνου, αποφάσισε να απαλλάξει από τα χρέη τον οφειλέτη, ενώ παράλληλα: 

•  Δέχεται την αίτηση.
•  Ορίζει οριστικά “Μηδενικές καταβολές” και για τις δύο τράπεζες.
•   Εξαιρεί  από την διαδικασία ρευστοποίησης  του άρθρου 9 παρ.1 του ν.3869/2010 την κινητή περιουσία του οφειλέτη (αυτοκίνητο).

Για την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, θεωρείται άλλη μια επιτυχής ρύθμιση χρέους  (Οριστική Διαγραφή) με δικαστική απόφαση, κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Κατσέλη. 

 

Σχόλια