Ειρ. Χανίων: Μηδενικές καταβολές για άνεργη δανειολήπτρια με χρέος 74.000 ευρώ

0

Το Ειρηνοδικείο Χανίων, με απόφασή του στα πλαίσια της προσωρινής διαταγής, όρισε μηδενικές καταβολές για 37χρονη άνεργη δανειολήπτρια, με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, της οποίας η δανειολήπτρια είναι μέλος, πρόκειται για καταναλώτρια, άνεργη από το 2008, με σοβαρά προβλήματα υγείας και μηδενικά εισοδήματα, η οποία είναι χρεωμένη σε δύο τράπεζες, είτε ως οφειλέτρια, είτε ως εγγυήτρια, με ποσό χρέους που φτάνει τα 74.148 ευρώ.  

Η οφειλέτρια, διαθέτει μια κατοικία  73 τ.μ. και  δύο Ι.Χ., στο ένα εκ των οποίων είναι συνιδιοκτήτρια με τον σύζυγό της, εμπορικής αξίας 500 ευρώ το καθένα.

Το Ειρηνοδικείο Χανίων, σύμφωνα με το πρακτικό αποτυχίας του προδικαστικού συμβιβασμού, μεταξύ των διαδίκων, όπως προβλέπεται στο άρθρο 11 παρ.1,8,2 του νόμου 4161/2013 και αφού διαπίστωσε ότι η δανειολήπτρια πληρεί τις προϋποθέσεις υπαγωγής της στη ρύθμιση του Ν. 3869/2010, εφόσον πρόκειται για φυσικό πρόσωπο, στερούμενο πτωχευτικής ικανότητας, που έχει ήδη περιέλθει σε κατάσταση μόνιμης αδυναμίας πληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών της και εκτιμώντας την τραγική οικονομική κατάσταση της, αποφάσισε:

α) Μηδενικές καταβολές μέχρι τις 26-5-2015 οπότε θα ξανασυζητηθεί η υπόθεση

β) Απαγόρευση της λήψης κάθε καταδιωκτικού μέσου κατά της δανειολήπτριας και

γ) Διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης του συνόλου της περιουσίας της αιτούσας

Συμπερασματικά, για την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, θεωρείται μια απόφαση ουσίας και μέσα στο πνεύμα του Νόμου 3869/2010, καθώς πρόκειται για φυσικό πρόσωπο το οποίο χωρίς δική του υπαιτιότητα, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην πληρωμή των δόσεών του, λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας.
 

Σχόλια