Ειρηνοδικείο Χανίων: «Ανάσα» σε υπερχρεωμένη οικογένεια πολύτεκνων συνταξιούχων

0

Μία ακόμη ευνοϊκή απόφαση υπέρ οικογένειας υπερχρεωμένων δανειοληπτών εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Χανίων, χορηγώντας προσωρινή διαταγή για μερική άρση παρακράτησης που πραγματοποιούσε πιστώτρια τράπεζα, από τη σύνταξη ενός εκ των αιτούντων.

Συγκεκριμένα, το ζευγάρι των αιτούντων, συνταξιούχων με τέσσερα ανήλικα τέκνα, είχε συνολικές οφειλές σε 5 τράπεζες, είτε από προσωπικά δάνεια, είτε από εγγυήσεις υπέρ τρίτων, ύψους 192.026, 68 ευρώ. Το οικογενειακό εισόδημα περιορίζεται στη σύνταξη του συζύγου, η οποία μετά τις πρόσφατες, αλλεπάλληλες μειώσεις ανέρχεται στα 1.368.97 ευρώ μηνιαίως και σε ένα γεωργικό επίδομα 50 ευρώ μηνιαίως. σημειωτέον, ότι η σύζυγος δεν έχει κάποιο εισόδημα, καθώς βρίσκεται σε καθεστώς συνταξιοδοτήσεως και δεν έχει λάβει ακόμα τη σύνταξή της.
Στις πιστώτριες Τράπεζες δε, συμπεριλαμβάνεται και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, το οποίο παρακρατούσε κάθε μήνα, απευθείας από τη σύνταξη του αιτούντα, το ποσό των 370,22 ευρώ, με αποτέλεσμα, όπως επισημαίνει και η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η οποία χειρίστηκε την υπόθεση, αφενός να επέρχεται άνιση μεταχείριση των πιστωτών, αφετέρου να καθίσταται έτι δυσκολότερος ο βιοπορισμός της οικογένειας.

Ως εκ τούτου το Ειρηνοδικείο Χανίων, ανταποκρίθηκε στο αίτημα των αιτούντων για χορήγηση προσωρινής διαταγής, ορίζοντας, ότι η ως άνω τράπεζα, δεν θα μπορεί να πραγματοποιεί παρακράτηση μεγαλύτερη από τα 60 ευρώ μηνιαίως, έως την εκδίκαση της κύριας αίτησης ρύθμισης χρεών, η οποία έχει προσδιοριστεί για το 2018.

 

Σχόλια