Ειρ.Σητείας: Προσωρινή διαταγή για την προστασία της ακίνητης περιουσίας τρίτεκνης δανειολήπτριας συνταξιούχου του ΙΚΑ

0

Την αποτροπή πλειστηριασμού της ακίνητης περιουσίας τρίτεκνης δανειολήπτριας συνταξιούχου του ΙΚΑ και μηδενικές καταβολές αποφάσισε το Ειρηνοδικείο Σητείας, βάσει προσωρινής διαταγής, μέχρι την εκδίκαση της κυρίας αίτησης που έχει οριστεί για τις 19 Σεπτεμβρίου του 2014.

Η δανειολήπτρια είναι 51 ετών διαζευγμένη, μητέρα τριών παιδιών (δύο φοιτητές και ένα μαθητής) η οποία έχει προσφύγει στο άρθρο 4 το Ν. 3869/2010, με τις οδηγίες και την υποστήριξη της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης της οποίας είναι μέλος.

Η αν λόγω δανειολήπτρια έχει συνολικές οφειλές σε μία Τράπεζα, ύψους 45.909,50 ευρώ (στεγαστικό δάνειο).

Τα εισοδήματα της δανειολήπτριας είναι η μηνιαία σύνταξη που λαμβάνει από το ΙΚΑ (485,30 ευρώ) καθώς και αγροτικό εισόδημα, 42 ευρώ τον μήνα. Το Ειρηνοδικείο Σητείας έλαβε υπόψη του τη σοβαρή μείωση που έχει υποστεί η οφειλέτρια λόγω της οικονομικής κρίσης και με την από 31-01-2014 απόφαση του, στα πλαίσια της Προσωρινής Διαταγής, αποφάσισε την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων της Τράπεζας εναντίον της δανειολήπτριας, καθώς και ορισμό μηδενικών καταβολών έως την οριστική συζήτηση της κύριας αίτησης της δανειολήπτριας.

Τα περιουσιακά στοιχεία της δανειολήπτριας περιλαμβάνουν μία διώροφη κατοικία 50 τ.μ ανά όροφο, οκτώ αγροτεμάχια συνολικής έκτασης 9.500 τ.μ με ελιές, τέσσερις βοσκοτόπους συνολικής έκτασης 4000 τ.μ καθώς και ένα αυτοκίνητο.