Εισαγγελέας Α.Π.: «Να αλλάξει ο τρόπος επιθεώρησης και προαγωγής των δικαστών»

0

Την ανάγκη να αλλάξει ο τρόπος επιθεώρησης των δικαστών και των δικαστηρίων, που σήμερα δεν γίνεται «όπως θα έπρεπε», αλλά και να καθορίζονται οι προαγωγές των δικαστικών λειτουργών από τα προσόντα τους, και όχι βάσει της επετηρίδας, επισήμανε χθες ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες στη διάρκεια εθιμοτυπικής επίσκεψης που πραγματοποίησε στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών μαζί με τον πρόεδρο του ανωτάτου δικαστηρίου, Γεώργιο Καλαμίδα.
Οι δύο ανώτατοι δικαστικοί συζήτησαν με το διοικητικό συμβούλιο του ΔΣΑ για τα προβλήματα της Δικαιοσύνης, τα οποία και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι είναι πολλά.
Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των δικηγόρων της πρωτεύουσας ζήτησαν να συγκληθεί η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, για να τεθούν επί τάπητος όλα τα ανοιχτά μέτωπα, και δεσμεύτηκαν να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Επίσης ανέφεραν πως όλοι οι έως τώρα νόμοι για την επιτάχυνση στην απονομή της Δικαιοσύνης επαύξησαν τα προβλήματα, αντί να τα επιλύσουν, και παρατήρησαν ότι «υπάρχουν δικαστές που βλάπτουν την υγεία της Δικαιοσύνης».
Ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Παξινός έκανε ειδική αναφορά στην «τριτοκοσμική», όπως είπε, κατάσταση που επικρατεί στο Πρωτοδικείο Αθηνών: «Δεν πάει άλλο η κατάσταση αυτή, έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο».

Σχόλια