Εισαγγελέας Α.Π.: Η χρηματική ικανοποίηση για προσβολή της τιμής και της υπόληψης μέσω τηλεοπτικών σταθμών μπορεί να είναι μικρότερη των 295.000 ευρώ

0

Την άποψη ότι η διάταξη του Ν. 1178/1981, η οποία εφαρμόζεται για τους τηλεοπτικούς σταθμούς και προβλέπει ως ελάχιστο όριο χρηματικής ικανοποίησης σε περιπτώσεις προσβολής της τιμής και της υπόληψης το ποσό των 295.000 ευρώ (100.000.000 δραχμών), παραβιάζει τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας και ότι, συνεπώς, τα δικαστήρια δεν δεσμεύονται από το συγκεκριμένο όριο και μπορούν να επιβάλουν και μικρότερα ποσά, διατύπωσε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες στην Ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου.
Η Ολομέλεια, η οποία επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή της, ασχολήθηκε με την υπόθεση με αφορμή την αντιπαράθεση των δημοσιογράφων Στέλιου Κούλογλου και Τατιάνας Στεφανίδου, καθώς και του τηλεοπτικού σταθμού Tempo, αναφορικά με ρεπορτάζ του κ. Κούλογλου το 2001 για το Αφγανιστάν, του οποίου η γνησιότητα αμφισβητήθηκε. Η κ. Στεφανίδου, μαζί με άλλους δημοσιογράφους και τον εν λόγω σταθμό, έχει καταδικαστεί για το θέμα αυτό.

Σχόλια