Εισαγγελική έρευνα για ακατάλληλες σχολικές στέγες στη Θεσσαλονίκη

0

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τα προβλήματα σχολικής στέγης που απασχολούν τη Θεσσαλονίκη, μετά από δημοσιεύματα του Τύπου για μάθημα μέχρι και σε… καφετέρια.

Ο ανώτερος εισαγγελέας ζητά να διερευνηθεί κάτω από ποιες συνθήκες γίνονται τα μαθήματα σε σχολεία και εάν τηρούνται οι συνθήκες υγιεινής μετά από σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται η περίπτωση του Διαπολιτισμικού Γυμνασίου Ευόσμου, όπου, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι μαθητές κάνουν μάθημα σε αίθουσες κάτω από σωλήνες αποχέτευσης, χωρίς να βλέπουν φυσικό φως και στερούμενοι εξαερισμού και εξόδων κινδύνου.

Δύο ακόμη σχολεία που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, είναι τα λύκεια Πεύκων και Χορτιάτη. Στην πρώτη περίπτωση οι μαθητές φοιτούν σε κοντέινερ, ενώ, στη δεύτερη, μαθητές παρακολουθούν το μάθημα σε καφετέρια.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα καταθέσουν οι διευθύνοντες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων διάφορων σχολικών μονάδων που αντιμετωπίζουν προβλήματα, καθώς και οι εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων που κατασκευάζουν σχολεία, όπως του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων και της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.

Σχόλια