Εισαγγελική έρευνα για τα νεογνά στο Αρεταίειο

0

Στο μικροσκόπιο εισαγγελικής έρευνας μπήκε η υπόθεση των νεογνών στο Αρεταίειο. Ο εκτελών χρέη προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Παναγιώτης Αθανασίου, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για το θέμα, ώστε να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις και αν υπάρχουν παραλείψεις των υπευθύνων για τη λειτουργία της μονάδας του νοσοκομείου.

Σημειώνεται ότι από τις 9 Αυγούστου η μονάδα νεογνών του Αρεταίειου Νοσοκομείου παραμένει κλειστή για προληπτική απολύμανση, καθώς κατά τη διάρκεια του Ιουλίου δέκα νεογνά εμφάνισαν νεκρωτική εντεροκολίτιδα και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία.

Η διοίκηση του Αρεταίειου υποστηρίζει, από την πλευρά της, ότι τα νεογνά μεταφέρθηκαν στο Παίδων για προληπτικούς λόγους και πως μετά από πολλαπλές εξετάσεις δεν έχει εντοπιστεί ιογενής ή μικροβιακός παράγων, στον οποίο να οφείλονται τα κρούσματα.

Οι γονείς, ωστόσο, των νεογνών κατηγορούν το νοσοκομείο για αδιαφορία και ελλιπή ενημέρωση και δεν αποκλείουν να στραφούν νομικά κατά του Αρεταίειου.

Σχόλια