Εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ

0

Τη διενέργεια εισαγγελικής και πειθαρχικής έρευνας για την υπόθεση διόγκωσης του κρατικού ελλείμματος του 2009 από την ΕΛΣΤΑΤ, παρήγγειλε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, μετά και την προχθεσινή σχετική αναφορά της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Η κ. Κουτζαμάνη διαβίβασε την αναφορά στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, ζητώντας παράλληλα από τον προϊστάμενο του Συμβουλίου Επιθεώρησης των Δικαστηρίων να διερευνήσει τυχόν πειθαρχικές ευθύνες της 5ης ειδικής ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Αθηνών που χειρίστηκε την υπόθεση. Υπενθυμίζεται δε, ότι σχετικές έρευνες είχε ζητήσει, νωρίτερα το μήνα Αύγουστο και ο Αντεισαγγελέας, κ. Γ. Κολιοκώστας.

Σημειώνεται, ότι στο έγγραφο της Συντονιστικής γίνεται εκτενής αναφορά στη συνέντευξη της καθηγήτριας και πρώην μέλους του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, κ. Ζ. Γεωργαντά, η οποία και κατήγγειλε “αθέμιτες” πρακτικές της ανακρίτριας. Όπως αναφέρει η κ. Γεωργαντά, η ανακρίτρια «της ζήτησε να συναντηθούν εκτός ανακριτικού γραφείου, σε άλλο χώρο». Επίσης, καταλογίζει στη δικαστική λειτουργό, ότι «διέπραξε ανεξήγητη επιλεκτική αξιοποίηση σημαντικότατων καταθέσεων βασικών μαρτύρων, όπως π.χ. της κατάθεσης του προκατόχου του κ. Γεωργίου, Εμμ. Κοντοπυράκη, αναφορικά με τον τρόπο κατά τον οποίο η σημερινή ΕΛΣΤΑΤ αποδέχθηκε, εντελώς παθητικά και αντίθετα με την πάγια εθνική πρακτική, τη διόγκωση του ελλείμματος».
 

Σχόλια