Εισαγγελική έρευνα για το Norman Atlantic

0

Κατεπείγουσα έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος στο οχηματαγωγό πλοίο Norman Atlantic διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Η Εισαγγελική λειτουργός έδωσε εντολή να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να έχουν διαπραχθεί δυο κακουργήματα και συγκεκριμένα, αυτό της διατάραξης υδάτινης συγκοινωνίας από την οποία προήλθε ο θάνατος ή κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές αλλά και του εμπρησμού. Την έρευνα θα διενεργήσει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά μετά από σχετική παραγγελία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πειραιά.

Άλλωστε, ήδη η Εισαγγελία του Μπάρι έχει ξεκινήσει έρευνα για ποινικές ευθύνες έπειτα από την πυρκαγιά στο οχηματαγωγό Norman Atlantic. Για το σκοπό αυτό, ζήτησε από τη Γενική Εισαγγελία της Αλβανίας τη συνδρομή των αλβανικών αρχών για την κατάσχεση του πλοίου και ό,τι υπάρχει μέσα σ΄ αυτό, καθώς και για τη διεξαγωγή των σχετικών ανακρίσεων. Από το Γραφείο της Γενικής Εισαγγελίας της Αλβανίας ανακοινώθηκε ότι διεξάγονται ήδη όλες οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να παρασχεθεί άμεσα κάθε δυνατή βοήθεια στις ιταλικές δικαστικές αρχές σε ό,τι αφορά την έρευνα για τη ναυτική τραγωδία στο Norman Atlantic, καθώς το πλοίο βρίσκεται στα αλβανικά χωρικά ύδατα, αλλά φέρει ιταλική σημαία και ο καπετάνιος είναι Ιταλός.
 

Σχόλια