Εισαγγελική έρευνα για τους καθηγητές που πληρώνονται, ενώ απεργούν

0

Αναστάτωση επικρατεί για άλλη μια φορά στο χώρο της παιδείας από την έρευνα που έχει ξεκινήσει, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν καθηγητές στις ανώτατες σχολές, οι οποίοι πληρώνονται αν και απεργούν.

Ήδη, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ο εισαγγελέας της περιοχής άρχισε έρευνες στο ίδρυμα για να διαπιστωθεί ποιοι καθηγητές πληρώνονται παρά τη συμμετοχή τους στην απεργία.

O εισαγγελέας καλεί τις πρυτανικές αρχές και τους προέδρους των τμημάτων να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή των πανεπιστημιακών στην απεργία με συγκεκριμένες καταστάσεις πανεπιστημιακών.

Πανεπιστημιακοί-μέλη της ομοσπονδίας θεωρούν ότι πιθανόν στην ενέργεια αυτή να βοήθησε και σχετικό έγγραφο του υπουργείου Παιδείας, τον περασμένο Μάρτιο, το οποίο απευθυνόταν στους πρυτάνεις και ζητούσε την γνωστοποίηση των μελών ΔΕΠ που συμμετείχαν στην απεργία.

Ωστόσο, σημειώνεται ότι στον τοπικό Τύπο της Θεσσαλίας είχαν φιλοξενηθεί δηλώσεις αρμοδίων του πανεπιστημίου, σύμφωνα με τις οποίες ακαδημαϊκοί που είχαν λάβει μέρος στις απεργιακές κινητοποιήσεις δεν το δήλωσαν και πληρώθηκαν κανονικά. Έτσι ακολούθησε αυτεπάγγελτη εισαγγελική παρέμβαση που διενεργείται αυτές τις ημέρες εν μέσω νέων απεργιακών κινητοποιήσεων.

Σχόλια