Εισαγγελική παραγγελία να τοποθετηθούν σε όλη τη χώρα εισαγγελείς για το περιβάλλον, τα δάση και τα εργατικά ατυχήματα

0

Να οριστούν στις περιφέρειες της χώρας εισαγγελείς για την προστασία του περιβάλλοντος και των δασών, την προστασία της δημόσιας περιουσίας και την ασφάλεια και υγιεινή των εργαζομένων παρήγγειλε στους διευθύνοντες των Εισαγγελιών Εφετών και Πρωτοδικών, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ρούσσος Παπαδάκης.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την παραγγελία, οι εισαγγελείς οφείλουν να ζητήσουν από τους δασάρχες να συστήσουν στους δασικούς υπαλλήλους να εποπτεύουν και να επιτηρούν τις δασικές εκτάσεις.
Επιπλέον, οι δασοφύλακες υποχρεούνται, μόλις αντιληφθούν την έναρξη κατασκευής αυθαιρέτων ή την καταπάτηση δημόσιας έκτασης ή έκτασης των ΟΤΑ, να προβαίνουν σε καταμήνυση των ιδιοκτητών και να οδηγούν τους υπεύθυνους στο αυτόφωρο, ενώ οι δασικοί υπάλληλοι πρέπει να προβαίνουν στην «κατάσχεση των μέσων τέλεσης του εγκλήματος». Για το σκοπό αυτό οι δασικοί υπάλληλοι πρέπει, όπως επισημαίνεται, να συνεργάζονται με αστυνομικές, πολεοδομικές και άλλες αρμόδιες αρχές.
Παράλληλα, τα παραπεμπτικά βουλεύματα για παραβάσεις τις περιβαλλοντολογικής νομοθεσίας πρέπει να ανακοινώνονται και στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, καθώς εκείνος έχει το δικαίωμα να παρίσταται στις δίκες ως πολιτική αγωγή.
Στην παραγγελία του, ο κ. Παπαδάκης καλεί, τέλος, να οριστούν, σε όλες τις εισαγγελικές περιφέρειες, εισαγγελείς αρμόδιοι για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων, με δεδομένη τη συνεχή αύξηση του αριθμού των εργατικών ατυχημάτων τα τελευταία χρόνια.

Σχόλια