Εισαγγελική παρέμβαση για τα αυθαίρετα σε μπαζωμένα ρέματα της Αλεξανδρούπολης

0

Η Εισαγγελία Εφετών Θράκης ζήτησε από τον εισαγγελέα πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, Ιωάννη Σφέτκο, να διερευνήσει αν έχουν χτιστεί αυθαίρετα κτίσματα πάνω σε μπαζωμένους χείμαρρους και ρέματα, στις περιοχές από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τη Νέα Χιλή, τη Μεσηβρία, τη Μάκρη, τα Δίκελλα κ.λπ., όπου την περασμένη εβδομάδα υπέστησαν σοβαρές ζημιές εξαιτίας των πλημμυρών.

Συγκεκριμένα ο εισαγγελέας Πρωτοδικών θα διερευνήσει αν οι αρμόδιες υπηρεσίες εξέδωσαν πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής για όλους τους παραβάτες και μέχρι ποίου σημείου εφαρμόστηκαν τα πρωτόκολλα αυτά, ενώ με την ολοκλήρωση της έρευνας αναμένεται να ζητηθούν ευθύνες από όσους προέβησαν σε αυθαίρετη δόμηση στην παραλιακή ζώνη της Αλεξανδρούπολης, αλλά και από όσους αρμόδιους υπαλλήλους αυτών των υπηρεσιών δεν φρόντισαν να απομακρύνουν τους αυθαιρετούντες και να κατεδαφίσουν τα κτίσματα τα οποία ανήγειραν παράνομα.

Στην Αλεξανδρούπολη η χαρτογράφηση των εκτάσεών της, κυρίως αυτών που βρίσκονται κοντά σε παραλίες, έγινε το 1932. Από τότε και μέχρι σήμερα οργίασε η αυθαίρετη δόμηση, όπως λένε οι ντόπιοι.