Εισαγγελική παρέμβαση για τα κλειστά πανεπιστήμια

0

Αναφορά στον Άρειο Πάγο κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας, κ. Κ. Αρβανιτόπουλος, αιτούμενος τη διαπίστωση τυχόν τέλεσης αξιόποινων πράξεων, αναφορικά με τις αποφάσεις των Συγκλήτων οκτώ Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας περί προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας.

Υπενθυμίζεται δε, ότι σημαντικά πανεπιστημιακά ιδρύματα, όπως το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχουν αναστείλει επ’ αόριστον και πλήρως τη λειτουργία τους, ανακοινώνοντας, ότι αυτή είναι αδύνατη, χωρίς τους διοικητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Παναγιώτα Φάκου έχει ήδη παραγγείλει προκαταρκτική εξέταση, την οποία θα διενεργήσει η Ασφάλεια, υπό εισαγγελική εποπτεία. Αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί, εάν από την αναστολή λειτουργίας πανεπιστημίων προκύπτουν αδικήματα, όπως αυτό της παράβασης καθήκοντος.

«Οι πρυτανικές αρχές οφείλουν να κατανοήσουν τις ευθύνες τους απέναντι στους φοιτητές», διαμηνύει το υπουργείο Παιδείας και καλεί τα πανεπιστήμια να μεριμνήσουν για την ομαλή διεξαγωγή και ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής των πρωτοετών φοιτητών. Εκπρόσωποι των Συγκλήτων από την πλευρά τους, έχουν ανακοινώσει την παράταση των σχετικών διαδικασιών και τον ορισμό νέων ημερομηνιών, οι οποίες όμως θα εξαρτηθούν από τις κινητοποιήσεις των διοικητικών υπαλλήλων.

Σχόλια