Εισαγγελική παρέμβαση για την μεταφορά προσκυνητών στο Άγιο Όρος

0

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Παπαγεωργίου ανέδειξε με την παρέμβασή τουτΤις συνθήκες μεταφοράς προσκυνητών του Αγίου Όρους.
Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση αποτέλεσε το θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε προ ημερών στην περιοχή του Αγίου Όρους, όταν ανατράπηκε καρότσα αγροτικού οχήματος, το οποίο μετέφερε 25 προσκυνητές.
Με κατ επείγον έγγραφό του προς το διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος του Αγίου Όρους, ο επικεφαλής της Εισαγγελίας Πρωτοδικών ζητά να ενημερωθεί για το εάν οι μονές, οι σκήτες και τα άλλα οικήματα χρησιμοποιούν, προς «διευκόλυνση» των προσκυνητών, φορτηγά οχήματα για τη μεταφορά προσώπων.
Σε καταφατική περίπτωση, ο ανώτερος εισαγγελέας ζητά «να ενημερωθεί επειγόντως επ αυτού η Ιερά Επιστασία, ώστε να αποτραπεί στο μέλλον οποιοδήποτε ατύχημα οφειλόμενο σε χρήση ακατάλληλων και επικίνδυνων για μεταφορά προσώπων οχημάτων».
Το εισαγγελικό έγγραφο καταλήγει με την επισήμανση πως «είναι αυτονόητο ότι και η δική σας λειτουργική αρμοδιότητα επιβάλλει επαγρύπνηση και άσκηση νομίμων ελέγχων για την ασφαλή κίνηση των προσκυνητών εντός του Αγίου Όρους».
Να σημειωθεί ότι το τροχαίο σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα και είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 46χρονος και να τραυματιστούν άλλα δεκαοκτώ άτομα, από τα οποία τα δύο σοβαρά. Το περιστατικό σημειώθηκε όταν αποκολλήθηκε και ανετράπη η καρότσα οχήματος το οποίο μετέφερε τους 25 προσκυνητές από τον ταρσανά της μονής του Αγίου Παύλου προς το ομώνυμο μοναστήρι.

Σχόλια