Εισαγγελική παρέμβαση για την υπόθεση των γραπτών των Πανελληνίων

0

Διώξεις κατά οχτώ βαθμολογητριών και μίας υπεύθυνης βαθμολογικού κέντρου, που εμπλέκονται στην υπόθεση της αναβαθμολόγησης των γραπτών των αγγλικών στις πανελλαδικές εξετάσεις, άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτόδικων Θεσ/νικης Βασίλης Φλωρίδης.

Οι διώξεις αφορούν τις κατηγορίες της πλαστογραφίας και της χρήσης πλαστού εγγράφου κατ εξακολούθηση, ενώ η υπεύθυνη του βαθμολογικού κέντρου της Θεσσαλονίκης διώκεται για ηθική αυτουργία στα παραπάνω αδικήματα.

Συγκεκριμένα η υπεύθυνη του βαθμολογικού κέντρου της Θεσσαλονίκης φέρεται ότι έδωσε εντολή να μπουν μεγαλύτεροι βαθμοί στα επίμαχα διαγωνίσματα. Ο κ. Φλωρίδης διαβίβασε τη δικογραφία σε πταισματοδίκη και παρήγγειλε τη διενέργεια προανάκρισης.

Από την πλευρά του το Υπουργείο Παιδείας δια του γενικού γραμματέα του κ. Ανδρέα Καραμάνου, τόνισε ότι μόνο 33 είναι τα γραπτά των αγγλικών που παρουσιάζουν πρόβλημα στη βαθμολογία τους, υποστηρίζοντας ότι από τα 2.510 γραπτά που διορθώθηκαν, τα 528 είχαν τρίτο βαθμό και από αυτά τα 33 ήταν τα επίμαχα.

Σχόλια