Εισαγγελική παρέμβαση για την υπόθεση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων

0

Προκαταρκτική εξέταση για το οικονομικό σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων διέταξε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Δ.Παπαγγελόπουλος. Η έρευνα, την οποία έχει αναλάβει η εισαγγελέας Αθηνά Θεοδωροπούλου, θα επικεντρωθεί στα πληρεξούσια που είχε στα χέρια του ο άφαντος οικονομικός διαχειριστής του Πατριαρχείου, καθώς και οι πράξεις που τελέστηκαν στην Ελλάδα.

Ένα από τα πληρεξούσια αυτά αφορούσε τη μακροχρόνια εκμίσθωση ακινήτων τα οποία βρίσκονται στο Ισραήλ, στην Κύπρο και σε άλλες χώρες όπου το Πατριαρχείο διαθέτει κτηματική περιουσία. Ακόμη ερευνώνται οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Πατριαρχείου, οι οποίοι ήταν στο όνομα του διαχειριστή ή ήταν και κοινοί με τον κ. Ειρηναίο. Πριν από δέκα ημέρες ο διαχειριστής εξαφανίστηκε παίρνοντας μαζί του χρήματα, που ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 εκατ. δολάρια, από τους λογαριασμούς του Πατριαρχείου.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα που έχει διεξαχθεί στο Πατριαρχείο κανένας δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πόσα πληρεξούσια διέθετε ο διαχειριστής, πόσους λογαριασμούς είχε στο όνομά του και σε ποιες ενοικιάσεις ακινήτων προχώρησε. Πάντως ο ίδιος ο Πατριάρχης φέρεται να δηλώνει ότι δεν γνωρίζει πολλά για το ζήτημα.

Σχόλια