Εισαγγελική παρέμβαση για τις βλάβες στα νοικιασμένα αεροπλάνα των ΟΑ

0

Την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης για τις δαπανηρές ενοικιάσεις προβληματικών αεροπλάνων από τις Ολυμπιακές Αερογραμμές διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παν. Πούλιος, με σκοπό να διαπιστωθεί εάν προκύπτει κίνδυνος για την ασφάλεια των πτήσεων και για τη ζωή των επιβατών της αεροπορικής εταιρείας.
Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση υπήρξαν δημοσιεύματα που αποκάλυψαν περιστατικά όπου παρουσίασαν προβλήματα εν πτήσει αεροσκάφη ισπανικής εταιρείας, τα οποία είχε μισθώσει η εταιρεία ΟΑ.
Την έρευνα θα διενεργήσει η εισαγγελέας Ελένη Ράικου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» νέο περιστατικό βλάβης σημειώθηκε σε ενοικιασμένο αεροσκάφος της Ολυμπιακής από την ισπανική Hola, σε ύψος 2.500 ποδών πάνω από το αεροδρόμιο της Κέρκυρας, το οποίο υποχρεώθηκε σε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο του νησιού «Ι. Καποδίστριας».

Υπό το βάρος των εξελίξεων, η διοίκηση των Ολυμπιακών Αερογραμμών ανακοίνωσε ότι κλείνει το κεφάλαιο των έκτακτων ενοικιάσεων αεροσκαφών με τη μέθοδο πλήρους μισθώσεως (wet lease), που σημαίνει ότι η εκμετάλλευση γίνεται με αποκλειστική ευθύνη, πληρώματα και τεχνικό έλεγχο του μισθωτή, στην προκειμένη περίπτωση της ισπανικής Hola, και ότι η εταιρία «προχωρά εφεξής για τις ανάγκες του πτητικού της έργου σε μεσομακροπρόθεσμες μισθώσεις αεροσκαφών (dry lease), θεωρώντας τη μέθοδο αυτή πιο αποδοτική».

Σχόλια