Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταγγελίες κακοποίησης των τεσσάρων συλληφθέντων για τη ληστεία στην Κοζάνη

0

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί αν ασκήθηκε σωματική βία στους τέσσερις συλληφθέντες για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.
Ειδικότερα, η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας, κ. Π. Φάκου παρήγγειλε τη διενέργεια έρευνας μετά από δημοσιεύματα και καταγγελίες συγγενών των κατηγορουμένων για άσκηση σοβαρής σωματικής βίας και για κακοποίηση από τα αστυνομικά όργανα.
Οι δικηγόροι και οι συγγενείς των τεσσάρων κατηγορουμένων κάνουν λόγο για βασανιστήρια και για απάνθρωπη μεταχείριση ενώ πρωτοφανείς χαρακτηρίζονται οι συνθήκες κράτησης των συλληφθέντων στο αστυνομικό τμήμα Βέροιας.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ν. Δένδιας, από την πλευρά του, υποστήριξε ότι «θα είμαστε αμείλικτοι εφόσον αποδειχθεί από τη Δικαιοσύνη ότι οι τέσσερις συλληφθέντες κακοποιήθηκαν» συμπληρώνοντας ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα της Δικαιοσύνης, δεν μπορεί να υιοθετήσει καμία καταγγελία. Τέλος, παρέμβαση για το ζήτημα πραγματοποίησε και η Διεθνής Αμνηστία, η οποία κάλεσε τις ελληνικές αρχές να εξετάσουν άμεσα τις καταγγελίες για κακοποίηση των τεσσάρων κατηγορουμένων και παράλληλα, εξέφρασε τις έντονες ανησυχίες της για τις «επανειλημμένες καταγγελίες βασανισμών και κακομεταχείρισης από την Ελληνική Αστυνομία».
   
To Lawnet.gr επικοινώνησε με τον πληρεξούσιο Δικηγόρο του συλληφθέντος Ν. Ρωμανού, κ. Φρ. Ραγκούση, ο οποίος δεν προέβη σε κάποια δήλωση καθώς – όπως μας ενημέρωσε – αναμένεται πολιτική δήλωση του ίδιου του κατηγορουμένου.

Σχόλια