Εισαγγελική παρέμβαση για το μπαράζ καταλήψεων σε σχολεία της Θεσσαλονίκης

0

Την έγγραφη παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δ. Παπαγεωργίου προς τους διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης προκάλεσε το μπαράζ καταλήψεων σε γυμνάσια και λύκεια της πόλης.
Ο κ. Παπαγεωργίου με το έγγραφό του ζητά από τους διευθυντές να καταστήσουν σαφές στους μαθητές ότι οργανώνοντας και συμμετέχοντας σε καταλήψεις διαπράττουν το ποινικό αδίκημα της διακοπής και διατάραξης της ομαλής διεξαγωγής δημόσιας υπηρεσίας. Επιπλέον, υπογραμμίζει τις ευθύνες των γονέων, σημειώνοντας πως αν αυτοί δεν αποτρέπουν τα ανήλικα παιδιά τους από το να προχωρούν και να λαμβάνουν μέρος σε κατάληψη, τότε στοιχειοθετείται εις βάρος τους το ποινικό αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.
Ο εισαγγελικός λειτουργός τονίζει πως αν οι εμπλεκόμενοι δεν συμμορφωθούν προς τον νόμο, θα κινήσει τις προβλεπόμενες ποινικές διαδικασίες που οδηγούν σε επιβολή κυρώσεων.
Υπολογίζεται ότι μέχρι σήμερα υπό κατάληψη τελούν 28 σχολεία της Θεσσαλονίκης, με κύρια αιτήματα την κατάργηση της διπλοβάρδιας, την επίλυση των προβλημάτων στέγασης και υποδομών και τον περιορισμό του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα.

Σχόλια