Εισαγγελική πρωτοβουλία για την προστασία των αιγιαλών και των δασών

0

Παραγγελία έκδοσης Εγκυκλίων προς προστασία των αιγιαλών, των δασών κλπ ενόψει της θερινής περιόδου, έδωσε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες στον αρμόδιο Αντεισαγγελέα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο κ. Τέντες ζήτησε με σχετικό έγγραφο που απέστειλε στον υφιστάμενό του και αρμόδιο για περιβαλλοντικά θέματα Aντεισαγγελέα κ. Δασούλα, να εκδώσει και ν’ αποστείλει στους Eισαγγελείς της επικράτειας τις σχετικές εγκυκλίους, ενόψει της τουριστικής περιόδου και της αυξημένης κίνησης που αναμένεται στη χώρα, προς περιορισμό των συχνών φαινομένων προσβολής των περιβαλλοντικών αγαθών και των δημοσίων πραγμάτων, καθιστώντας τον παράλληλα υπεύθυνο για την παρακολούθηση της πιστής εφαρμογής τους.

Ειδικότερα, στις εν λόγω Eγκυκλίους θα γίνεται λόγος για αυστηρή εφαρμογή της νομοθεσίας, αλλά και δίωξη των παραβατών για τις περιπτώσεις: 1) προστασίας του περιβάλλοντος από ηχορύπανση (των μπαρ, νυχτερινά κέντρα κ.λπ.) και ρύπανση (μπουκάλια και απορρίμματα γενικά) του χερσαίου και θαλάσσιου περιβάλλοντος από κάθε είδους απόβλητα, 2) την προστασία των αιγιαλών, των παραλιών και των δασών, όπως και της δημόσιας περιουσίας από κάθε είδους προσβολές και 3) την εξασφάλιση στο κοινό της απόλαυσης των αιγιαλών, παραλιών κ.λπ.

Σχόλια