Εισαγγελικό αίτημα για μετατροπή των κατηγοριών στη δίκη του Άλεξ

0

Ο εισαγγελέας του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, Νίκος Καραμολέγκος πρότεινε μετατροπή των κατηγοριών που βαρύνουν τους πέντε ανήλικους που εμπλέκονται στην υπόθεση εξαφάνισης του 11χρονου Άλεξ από τη Βέροια.
Συγκεκριμένα ο κ. Καραμολέγκος πρότεινε η κατηγορία της «ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο» να μετατραπεί σε «επικίνδυνη σωματική βλάβη» και να διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης στην Εισαγγελία της Βέροιας, προκειμένου να διερευνηθεί τυχόν τέλεση – από τους νεαρούς, καθώς και από άλλα πρόσωπα, ιδίως του παππού των δύο ελληνόπουλων – του αδικήματος της «έκθεσης σε κίνδυνο ζωής».
Εισηγήθηκε, επίσης, την αθώωση των ανήλικων για το αδίκημα της περιύβρισης νεκρού από κοινού.
Ο εισαγγελέας Καραμολέγκος διαφοροποιήθηκε σε καίρια σημεία από το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης.
Δεν δέχθηκε ότι ο θανάσιμος τραυματισμός του άτυχου Άλεξ επήλθε κατά το επεισόδιο που έγινε με την παρέα των πέντε στα μαρμάρινα σκαλοπάτια, που οδηγούν στην οδό Έλλης, στην πλατεία Δημαρχείου της Βέροιας, όταν εκείνοι χτύπησαν στο κεφάλι, στο πρόσωπο και σ άλλα μέρη του σώματος τον 11χρονο. Αντίθετα, εκτίμησε ότι ο άτυχος μαθητής ήταν εν ζωή κατά τη μεταφορά του στην ακατοίκητη μονοκατοικία της οδού Έλλης και ότι ο θάνατός του επήλθε εκεί, λόγω της εγκατάλειψης και της έκθεσής του.
Επίσης, ο κ. Καραμολέγκος φέρεται να ισχυρίστηκε, ότι δεν επιβεβαιώθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία το «σενάριο της Μπαρμπούτας», που υιοθετήθηκε από το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης.
Επιπλέον ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι οι ανήλικοι κατάφεραν να εξαφανίσουν τη σορό του 11χρονου με τη συνδρομή ενηλίκων.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, οι πέντε ανήλικοι μετέφεραν από το εγκαταλελειμμένο σπίτι, με καρότσι οικοδομικών έργων, το άψυχο σώμα του Άλεξ και το εναπόθεσαν στο ρέμα Μπαρμπούτα.
Τη δυσαρέσκειά της ως προς το περιεχόμενο της εισαγγελικής πρότασης, εξέφρασε η μητέρα του Άλεξ, Νατέλα.

Σχόλια