ΕΚ: ανησυχία της Επιτροπής Αναφορών για τη φορολογική και ασφαλιστική επιβάρυνση των ελευθέρων επαγγελματιών

0

Την ανησυχία της εκφράζει με σχετική επιστολή της, η Πρόεδρος της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Cecilia Wikstrom, σχετικά με την αναφορά του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου για το θέμα του φορολογικού και του ασφαλιστικού, που οδηγούν σε δήμευση του εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών.

Όπως σημειώνεται στην επιστολή της κ.Wikstrom, κατά τη συνεδρίασή της 30.05.2016, η Επιτροπή Αναφορών συνέχισε την εξέταση της αναφοράς του ΔΣ Αιγίου λαμβάνοντας δεόντως υπόψη τις γραπτές και προφορικές πληροφορίες που έχει παράσχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Μετά από συζήτηση, η επιτροπή αποφάσισε να ζητήσει περαιτέρω πληροφορίες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς και να αποστείλει επιστολές στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, στο ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών και στον ΕΦΚΑ. Επίσης να αποστείλει επιστολή στο ελληνικό Υπουργείο Απασχόλησης, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, εκφράζοντας την ανησυχία της Επιτροπής Αναφορών και ζητώντας λύσεις στο ζήτημα.

Τέλος, σημειώνεται ότι η επιτροπή θα συνεχίσει την εξέταση της αναφοράς μόλις λάβει όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες.Υπενθυμίζεται ότι η αναφορά του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου κατά της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής
Επιτροπής συζητήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 30/05/2017
και μάλιστα η Πρόεδρος της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανέφερε, ότι από τα στοιχεία που προσκομίστηκαν στην Επιτροπή από τα εμπλεκόμενα μέρη προκύπτει, ότι η Ελληνική  Κυβέρνηση δεν διαθέτει βιώσιμη λύση για τον ασφαλιστικό νόμο.

Σχόλια