Εκ βάθρων αλλαγές στον έλεγχο φόρου

0

Αλλαγές στη διενέργεια των φορολογικών ελέγχων και ριζική αναδιάρθρωση των ελεγκτικών υπηρεσιών εξήγγειλε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Ναυτεμπορική» το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει ήδη ζητήσει από ειδική ομάδα να παρουσιάσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα σχέδιο για την αλλαγή των δομών, αλλά και του τρόπου λειτουργίας των υπηρεσιών που εμπλέκονται στους φορολογικούς ελέγχους.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να γίνουν περισσότερο ευέλικτοι οι υπηρεσιακοί μηχανισμοί στη «μάχη» κατά της φοροδιαφυγής.

Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου διαβεβαίωσε μιλώντας στη «Ναυτεμπορική» ότι «θα αλλάξουν όλα, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου».

Και πρόσθεσε, «δεν μπορεί να ανεχόμαστε άλλο υπηρεσίες που υπολειτουργούν και ελεγκτές που δεν κάνουν ούτε τα στοιχειώδη που επιβάλλει το έργο τους».

Με αφορμή την υστέρηση των δημοσίων εσόδων που αναμένεται για τον τρέχοντα μήνα η «Ναυτεμπορική» εκτιμά ότι εντός των επόμενων ημερών θα αλλάξουν πολλά πρόσωπα σε ΔΟΥ και Ελεγκτικά Κέντρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ειδική ομάδα του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών αναμένεται να προκρίνει ως μοντέλο το πρότυπο λειτουργίας της Αμερικανικής Εφορίας.

Μεταξύ άλλων το σχέδιο ενδέχεται να προτείνει τη σύσταση ενός νέου σώματος που θα ελέγχεται από Ειδική Γραμματεία και που θα υπάγεται απευθείας στον πρωθυπουργό.

Η εν λόγω Ειδική Γραμματεία θα μπορεί να εποπτεύει όλες τις ελεγκτικές υπηρεσίες, όπως τις ΔΟΥ, τα Ελεγκτικά Κέντρα και την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων.

Σχόλια